OPORAVAK NAKON POVREDE

Program “ oporavak nakon povrede “ igra potencijalno veliku ulogu u Vašem životu. Značajan deo građana u opasnosti je od statičnog i neaktivnog načina života, koje može biti uzrok bolesti. Za mnoge pokret može biti stvar života i smrti. Kao zdravstveni trener pomažem ljudima da usvoje zdravo, dugoročno ponašanje koje menja tok života i osećaj ispunjenosti i sreće. Pripremiću vas da podstaknete zdrave promene u životnom stilu kroz fizičku aktivnost, način ishrane i treniranja promena u ponašanju.

Da biste započeli svoj put ka ozdravljenju, proverite da li ispunjavate preduslovne zahteve kako bi trenirali zajedno sa trenerom. Potrebno je doneti na uvid rezultate bolesti, kako bi trener imao potpuni uvid u Vaše trenutno zdravstveno stanje.

Kao specijalista za medicinske vežbe, za oporavak nakon povrede koristim pokret kao tretman. One koji pate od povreda i hroničnih bolesti vodim prema zdravijem životu.

Moj program treninga ublažava simptome hroničnih zdravstvenih stanja i čini da se klijenti nakon kratkog vremena osećaju daleko bolje, odnosno da se simptomi više ne javljaju.

Blog

Dobijajte najnovije informacije u vezi  fitnesa sa novostima o zdravlju, ishrani i treningu.

Najčešće postavljana pitanja

Imam ćerku (13 godina) koja trenira taekwondo. Na jednom treningu je radila skok kolena na grudi i kad je počela da trči osetila je jak bol u peti i prošlo je 2 nedelje i dalje je jako boli i ne može lepo da hoda, a ni da trči. Samo tražim savet da li je potrebno lečenje ili će proći?(pitanje)

Moguće je da se radi o istegnuću ili posledičnoj upali Ahilove tetive. Ukoliko tegobe ne prolaze potrebno je obratiti se lekaru.(odgovor)

Pre 25 dana dok sam igrao fudbal, zaradio sam povredu zgloba. Nakon nekog vremena imao sam otok i bolove, nisam išao po savet lekara. Posle mesec dana postoji i dalje mali otok i prisutan je mali bol. Da li imam razloga za brigu?(pitanje)

Otok može da se povlači i nekoliko meseci nakon povrede. Najbitnije je da li osećate bol ili ne, odnosno da li stopalo i skočni zglob imaju očuvanu funkciju. Ukoliko je tako, onda nemate razloga za brigu. Ukoliko imate bolove i ne možete da radite stvari koje ste pre radili, onda za svaki slučaj posetite lekara.(odgovor)

Zamolio bih vas za savet, imam problem sa kolenom, imam leziju lateralnog meniskusa i distorziju prednjih ukrštenih, magnet je rađen pre oko mesec dana i postojao je mali otok. Fizikalnom terapijom sam razbio otok.Već sam počeo da jačam kvadriceps i vraćam funkciju mišiću, savijam nogu 100%, a nisam imao bolove u predelu kolena. Da li je veliki rizik da igram i treniram u tom stanju? (pitanje)

Moguće je da povreda meniskusa stvara problem koji opisujete. Ono što je najbitnije jeste da li imate ili nemate bolova i da li je koleno stabilno ili ne. Ukoliko nemate bolova, a koleno je stabilno, onda savetujem da dobro ojačate mišiće buta, da posvetite dovoljno vremena proprioceptivnom treningu, kako bi se ojačali ligamenti i svi pripoji u zglobu kolena, pa da postepeno uđete u trenažni proces. Jednom kada krenete sa treningom fudbala, moraćete da slušate svoje telo, odnosno da pratite kako Vaše koleno reaguje na trening, a po tome ćete znati da li ste ili niste sposobni da se 100% vratite treningu ili je potrebno neko invanzivnije lečenje. (odgovor)

(nije obavezno)