TRENING ZA STARIJE

Program za starije treninga podrazumeva jedinstven pristup u radu sa klijentima uz izgradnju odnosa, promene ponašanja, motivacije i pridržavanja načina ishrane.

Na osnovu procene vaše trenutne pokretljivosti određujemo vrstu treniga.
Program za starije se primenjuje da bi fizički, emocionalni i socijalni aspekti pokreta pomogli da povećaju životni vek i poboljšaju kvalitet života.

Veoma bitan je socijalni aspekt ovog programa. Starije osobe često su usamljene, mnogi žive sami i ne tako retko zatvoreni u četiri zida. Uz posvećenog personalnog trenera dobijate i prijatelja sa kojim možete kvalitetno da provedete vreme.

Posebno kod starijih osoba, fizička aktivnost je neophodna za kvalitetan život. Pravilno vežbanje pod nadzorom stručnog personalnog trenera će Vam omogućiti da ojačate i budete spremni za nove napore.

Sva istraživanja su potvrdila da je vežbanje kod osoba koje imaju preko pedeset godina vrlo bitno, ukoliko se želi sačuvati vitalnost i svežina, snaga mišića, kordinacija i ravnoteža. Godine ne mogu biti izgovor za nedostatak fizičke aktivnosti, a program za starije je savršeno struktuiran za Vaše potrebe.

Blog

Dobijajte najnovije informacije u vezi  fitnesa sa novostima o zdravlju, ishrani i treningu.

Najčešće postavljana pitanja

Da li smete da vežbate u teretani posle 65. godine?(pitanje)

Za zdrav duh i zgodno telo nikada nije kasno!Bitno je da se osećate zdravo i da ste sposobni da pokrećete svoje telo. (odgovor)

Koje se aktivnosti preporučuju starijima? (pitanje)

Ukratko, preporučuju se aktivnosti koje nisu naporne za kosti i zglobove, a šetnja se smatra najboljim oblikom vežbanja, zajedno s vožnjom kućnog bicikla za one koji ne mogu da nose svoju telesnu težinu. Aktivnosti treba da budu pristupačne, prigodne za svakog pojedinačno i pre svega prijatne. A vežbanje u grupi posebno je privlačno za starije ljude.(odgovor)

Koje vežbe se preporučuju starijim osobama koje su doživele šlog? (pitanje)

Prednosti kretanja u borbi protiv fizičke neaktivnosti su ogromne. Čak i nakon najtežih operacija, savremena medicina insistira na tome da pacijent ustane i da hoda.

Ako su vaši zglobovi zdravi, ali je kardiovaskularni sistem slab ili ste u fazi oporavka od bolesti, savetuje se Mikulinova gimnastika. Ona se izvodi tako što stanete uspravno i onda se popnete na prste, pa se spustite na pete. Tako se „klackate“ dok god možete, prateći otkucaje srca. Ubrzo ćete osetiti kako vam srce radi bolje, i moći ćete veoma brzo da hodate samostalno.

Takođe ova vežba se preporučuje svima koji dugo sede na poslu.

(odgovor)

(nije obavezno)