RAZVOJ MIŠIĆNE MASE

Bilo da ulazite u svet bodybuilding-a ili ste manekenka, razvoj mišićne mase je izbor za Vas.

Imate lepu figuru, imate dobru genetiku, ali želite da imate još lepše raspoređenu mišićnu masu po celom telu, zategnutiju zadnjicu, lepše definisane butine, vretenaste listove, želite veće ruke, šira ramena, pločice na stomaku? Želite da smanjite procenat masti u telu, a ne znate kako?

Koje područje tela ne volite na sebi? Razmišljate li o tome svaki put kada se vidite u ogledalu?

Sada je najbolje vreme da prilagodite svoj način razmišljanja, tako da možete početi raditi na svojim problemima, a vaše telo je dobro mesto za početak. Tu sam da vam pomognemo kako pravilno da izgradite vaše mišiće.

Kada je u pitanju razvoj mišićne mase, najbitnije je biti odmeren i ne izlagati se prejakom naporu. Prepustite profesionalcu da kreira Vaš program treninga, izbor vežbi, broj ponavljanja, težine sa kojima radite, vreme, intenzitet i učestalost treninga, kao i detaljno vođenje ishrane. Povećenje mišićne mase sagledava se ozbiljnom treningu i posvećenosti kako trenera tako i klijenta. Neizbežan program ishrane sagledan kroz suplementaciju uz obavezan nadzor stručnog osoblja. Trening se zasniva na specifičnim vežbama snage koje se izvode koriščenjem spoljašnjeg opterećenja i sopstvene težine tela. Efekat je povećanje broja mišićnih vlakana i čiste mišićne mase. Rezultati će biti vidljivi nakon prvog meseca.

Blog

Dobijajte najnovije informacije u vezi  fitnesa sa novostima o zdravlju, ishrani i treningu.

Najčešće postavljana pitanja

Da li mogu da povećam mišiće? (pitanje)

Naravno, svako može. Potrebno je samo da redovno vežbaš.  Ukoliko se vežba pravilno, naravno da će doći do vidljivih rezultata kroz određeno vreme.(odgovor)

Imam 16 godina da li mogu da dižem tegove? (pitanje)

Možete, samo ne bi trebali da preterujete sa težinama. Određene vežbe koje opterećuju kičmu savetovao bih da ne radite. Svoje vežbanje zasnivajte na bazičnim vežbama kao što su sklekovi, zgibovi i propadanja. (odgovor)

Imam rupu u grudima tj. kokošije grudi. Da li mogu nešto da uradim da rešim taj problem? (pitanje)

Problem kokošijih grudi se javlja kod školaraca. Deformitet sa rastom postaje izraženiji, i dete do završetka razvoja mora da bude pod nadzorom fizijatra. Program lečenja se sprovodi kroz dozirane, programirane, korektivne vežbe.
– Rade se vežbe za rameni pojas, kičmu i grudne mišiće. Obavezne su vežbe kontrolisanog dijafragmalnog disanja, vežbe istezanja i vežbe snage. Jačanjem mišića grudnog koša i ramenog pojasa, uz biološki rast deteta, vremenom deformitet postaje manje upadljiv.(odgovor)

(nije obavezno)