PRIPREMA SPORTISTA

Program “ priprema sportista “ je sa sve koji žele da unaprede svoje atletske performanse.

Kao stručnjak za sportsku kondiciju osmišljavam trening koji pomaže sportistima da poboljšaju ravnotežu, snagu, agilnost i brzinu. Stepen sportske forme u potpunosti zavisi od specifičnosti svakog sporta, a u nekim slučajevima čak i od razlika u okviru istog sporta. Pored telesnih dimenzija i urođenih osobina, fizička pripremljenost sportiste uključuje: snagu, brzinu i agilnost , koordinaciju, mišićnu izdržljivost i aerobnu izdržljivost.
Razvoj svake od navedenih sposobnosti zahteva pažljivo isplaniran trenažni proces, kroz koji, poštujući principe specifičnosti i individualizacije u radu, podižemo kvalitet sportiste na produktivniji i efikasniji nivo. U radu sa personalnim trenerom fizička priprema u potpunosti je prilagođena individualnim potrebama sportiste, čime se povećava željena adaptacija na trening i postižu najbolji rezultati. Sa puno pažnje i posvećenosti pristupa se kreiranju programa priprema sportista, čija je osnova uvođenje u trenažni proces nakon povrede, kao i dizajniranju i primeni vežbovnih procedura kojima preventivno delujemo na nastanak istih. Utvrđuje se nivo fizičke pripremljenosti. Utvrđuju se specifičnosti koje treba da se poprave i poboljšaju i vrši se merenje i testiranje. Program treninga uključuje savete za profesionalnu ishranu za određeni sport, uz psihološki pristup, motivaciju i privrženost vežbaču.

Blog

Dobijajte najnovije informacije u vezi  fitnesa sa novostima o zdravlju, ishrani i treningu.

Najčešće postavljana pitanja

Kako da se takmičar izbori sa pritiskom koji oseća pred takmičenje, ili sa razočaranjem ukoliko postigne lošije rezltate od očekivanih u nekom sportskom takmicenju? (pitanje)

Ako nekoliko dana pre trke, ili bar pred sam start, možeš da zamisliš zadovoljstvo od uživanja u pobedi, moći ceš da izadeš na kraj sa pritiskom da pobediš. Imaginacija nije puko priželjkivanje; ona nije stvarnost bez osnove. Imaginacija je sama stvarnost u jednom drugom svetu.

Da bi izašao na kraj sa razočaranjem usled gubitka, moraš da se upitaš da li je razočaran um ili je razočarano srce. Uvidećeš da je razočaran tvoj um, a ne tvoje srce. Um stvara podele; sam um je podela, a podela je drugo ime za bol, razorni bol. Sa druge strane, srce stvara jedinstvo; zapravo, samo srce je jedinstvo, a jedinstvo je drugo ime za radost, spontanu radost. Kad živiš u srcu, čak i ako te pobedi tvoj najgori rival, nećeš se osećati jadno. (odgovor)

Šta je potrebno da bi jedan trkač pobedio druge?(pitanje)

Ne odlučuje samo sreća o tome ko će da pobedi, jer postoje dva načina da se pobedi.

Jedan način je da se trkač koncentriše na svakog od drugih trkača i da, poput magneta, uvuče u sebe snagu volje koju svi oni poseduju i da im oduzme njihovu snagu volje ili životnu energiju. To se naziva moć odlucnosti.

Drugi način je da se čovek poistoveti sa izvorima najveće brzine i izdržljivosti. Tako što će da nađe unutrašnju energiju i verom u boga ostvari svoje zamisli. (odgovor)

Šta je potrebno da bi sportista ostao smiren?(pitanje)

Mir uma dolazi jedino od života molitve i meditacije.  Zato, ako neki sportista, bodibilder ili rvač hoće da postigne mir uma, on mora da svesno i posvećeno postane zaljubljenik u Boga.(odgovor)

(nije obavezno)