Kremasta čorba sa malo ugljenih hidrata

Kremasta Čorba sa niskim udelom ugljenih hidrata može vam koristiti kao niskokalorični obrok . Prijatnog je ukusa i prepuna povrća prekrivena svežim avokadom i sokom od limete, savršen je način za uživanje u danima kada vam je potreban obrok sa malo ugljenih hidrata.

Sastojci za pripremu ovog obroka

  • 1 kilogram mlevene govedine možete koristiti meso govedine, ćuretine ili piletine
  • 1 kašika ulja maslinovog
  • 1 mali luk naseckan na kockice
  • 2-3 režnja belog luka mlevenog
  • 1 mala zelena paprika narezana na kockice
  • 1 veliki seckani paradajz ili konzervirana mešavina paradajza i zelenog čilija
  • 1 kg krem sira sa malo mlečne masti
  • 2 kašike začina
  • goveđa supa 1,5 šolja
  • so i biber dodati po ukusu

Ovo je brz i lagani obrok, koji je u vrhu liste obroka po ukusu. Napravljen je od mlevene govedine, paradajza, krem sira, začina, a začinjen je svežim avokadom, paradajzom, sirom i ostalim sastojcima.

Ova ukusna čorba se priprema za oko 30 minuta, sve se priprema u jednom loncu uz minimalno čišćenje. Savršeno je ako ste na dijeti sa malo ugljenih kidrata, jer pomoći će vam da budete siti.

Od čega se sastoji čorba?

Čorba je napravljena sa samo 8 sastojaka koji se mogu naći u vašem frižideru ili špajzu za brz obrok.

  • mlevena govedina : može se dodati još  u kombinaciji sa mlevenom čuretinom ili piletinom.
  • Luk: dodati po želji se može dodati i seckani luk ili luk u prahu
  • Beli luk: preporučujemo sveži mleveni beli luk
  • Beli biber: dodajte po potrebi, ali nije obavezan
  • Rotel: je konzervirana mešavina paradajza i zelenog čilija, a po želji se može koristiti i sveži seckani paradajz
  • Kremasti sir: krem sir čini čorbu kremastom i pomaže u povećanju sadržaja masti u obroku
  • Začin: preporučujem upotrebu začina
  • Goveđa supa: Obavezno koristite goveđu supu iz kesice sa malo natrijuma i tako se možete prilagoditi ukusu koji vam je potreban
kremasta čorba
priprema čorbe po redosledu pripreme

 

Koliko dugo možemo da jedemo ovu čorbu?

Ova supa trajaće do 4 dana u hermetički zatvorenoj posudi u ftižideru. Čorba ima još bolji ukus sutradan nakon spremanja. Ukoliko je zamrzavate pre nego što je zagrejete dodajte krem sir. Obrok se može čuvati zamrznut i do 6 meseci.

Koji je postupak pripreme čorbe?

U duboki tiganj dodajte sve sastojke, osim krem sira. Kuvajte na visokoj temperaturi 3 do 4 sata ili na nižoj temperaturi do 6 sati. Umešajte pakovanje krem sira neposredno pre posluživanja.

Masnoća od govedine i krem sira zajedno sa svežim avokadom čine ovu kremastu čorbu odličnim dodatkom sa samo 5 grama ugljenih hidrata po obroku.

Porcija po receptu 4

Ovo je nutritivna vrednost po porciji

 

 

0 0 vote
Article Rating
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x
en_USEnglish
en_USEnglish