Pileća krila u sosu bez ulja – kako spremiti?
Pileća krila u sosu su jedna od mojih najdražih jela (osim pomfrita) koju napravim u fritezi. Pileća krilca spremljena na ovakav način, čine krila da budu hrskava, a ne sadrže ulje.
Kako spremiti pileća krila u sosu u fritezi bez ulja na tri načina za samo 30 minuta?
- Pileća krila
- 1 kašika praška za pecivo
- So i biber (po ukusu)
- ¼ šolje putera
- 3 češnja belog luka (mlevena)
- ½ šolje narendanog parmezana (sveže rendanog)
- 1 kašika praha belog luka
- ½ kašičice soli
- ¼ kašika crnog bibera
- 1 kašika pahulje od crvenih papričica
- 2 kašike sveže seckani list peršuna
- 1/2 šolje ljutog sosa
- 1 kašika meda ili smeđi šećer
- So
- 1 šolja sosa
- ¼ šolja meda
- 2 kašike rastopljenog putera
- 2 kašike ljutog sosa po izboru
Kako i na koji način pripremiti pileća krila u sosu?
Jedini sastojci koji su vam potrebni su pileća krila, prašak za pecivo i so i biber. Krila možete jesti i bez sosa lii ih umočite u omiljeni sos od krila. Danas ću vam preporučiti 3 brza sosa koja možete napraviti, dok se krila spremaju u fritezi.

Za početak, potpuno isecite i osušite krila (papirnim peškirom ako je potrebno). Suva krila daju hrskavu teksturu. Nakon što se krila osuše. Ubacite ih u prašak za pecivo zajedno sa prstohvatom soli i bibera. Ulje iz pilećih krilca razgradiće se i kada se kombinuje sa soli i praškom za pecivo, formiraće hrskavu koricu.
Ovde možete biti kreativni ukoliko želite i začinite piletinu omiljenom mešavinom začina.
Zatim stavite u fritezu i pecite dok ne postane hrskava.
Metoda prženja na vazduhu
Krila se prvo prže na srednje jakoj vatri da bi se kuvala unutrašnjost, a zatim se toplota povećava. Rezultat su pileća krila koja su sa unutrašnje strane meka i nežna, a spoljašnja hrskava.
Ne prekrivajte krila, raširite krila da se ne preklapaju. Dajući krilima dovoljno prostora omogućavamo im da se ravnomerno i hrskavo ispeku. Upotreba velike friteze za vazduh omogućiće vam da postignete najbolje rezultate u kratkom vremenu.

Kao što vidite, krila su hrskava. U ovom trenutku, možete jednostavno poslužiti krila kakva jesu ili ih baciti u sos.
Prvo je sos od bifola, druga opcija je sok od bbk-a od meda, a treća opcija sa parmezanom od belog luka. ako priprema stvari nije ispočetka, jednostavno bacite krila u sos koji kupujete u prodavnici!

Uklonite vrhove pilećih krila i razdvojite ih. Pileća krila osušite papirnim peškirom. U veću posudu bacite pileća krila sa 1 kašikom praška za pecivo i prstohvat soli i bibera. Prebacite u korpu sa fritezom i stavite ih u fritezu.
Kuvajte na 375º tokom 25 minuta. Povećajte temperaturu na 420º ili najvišu vrednost i pecite još 5 minuta ili dok kožica ne postane hrskava i smeđa. Uklonite iz friteze i odmah bacite u sos po izboru.
Dodajte sos u pečena krila
Kuvajte beli luk u maslacu, pa isključite toplotu i sipajte ga u veliku posudu za mešanje. Preostale sastojke zajedno sa krilima dodajte u činiju i posolite.
Nutritivne vrednosti

Ukoliko imate još dodatnih pitanja povodom pripreme zdrave i brze ishrane, kontaktirajte me.