Pileća krila u sosu bez ulja – kako spremiti?

Pileća krila u sosu su jedna od mojih najdražih jela (osim pomfrita) koju napravim u fritezi. Pileća krilca spremljena na ovakav način, čine krila da budu hrskava, a ne sadrže ulje.

Kako spremiti pileća krila u sosu u fritezi bez ulja na tri načina za samo 30 minuta?

  • Pileća krila
  • 1 kašika praška za pecivo
  • So i biber (po ukusu)
  • ¼ šolje putera
  • 3 češnja belog luka (mlevena)
  • ½ šolje narendanog parmezana (sveže rendanog)
  • 1 kašika praha belog luka
  • ½ kašičice soli
  • ¼ kašika crnog bibera
  • 1 kašika pahulje od crvenih papričica
  • 2 kašike sveže seckani list peršuna
  • 1/2 šolje ljutog sosa
  • 1 kašika meda ili smeđi šećer
  • So
  • 1 šolja  sosa
  • ¼ šolja meda
  • 2 kašike rastopljenog putera
  • 2 kašike ljutog sosa po izboru

Kako i na koji način pripremiti pileća krila u sosu?

Jedini sastojci koji su vam potrebni su pileća krila, prašak za pecivo i so i biber. Krila možete jesti i bez sosa lii  ih umočite u omiljeni sos od krila. Danas ću vam preporučiti 3 brza sosa  koja možete napraviti, dok se krila spremaju u fritezi.

 

pečena hrskava krilca, pileća krila u sosu priprema
pečena hrskava krilca

Za početak, potpuno isecite i osušite krila (papirnim peškirom ako je potrebno). Suva krila daju hrskavu teksturu. Nakon što se krila osuše. Ubacite ih u prašak za pecivo zajedno sa prstohvatom soli i bibera. Ulje iz pilećih krilca razgradiće se i kada se kombinuje sa soli i praškom za pecivo, formiraće hrskavu koricu.

Ovde možete biti kreativni ukoliko želite i začinite piletinu omiljenom mešavinom začina.

Zatim stavite u fritezu i pecite dok ne postane hrskava.

 

Metoda prženja na vazduhu

Krila se prvo prže na srednje jakoj vatri da bi se kuvala unutrašnjost, a zatim se toplota povećava. Rezultat su pileća krila koja su sa unutrašnje strane meka i nežna, a spoljašnja hrskava.

Ne prekrivajte krila, raširite krila da se ne preklapaju. Dajući krilima dovoljno prostora omogućavamo im da se ravnomerno i hrskavo ispeku. Upotreba velike friteze za vazduh omogućiće vam da postignete najbolje rezultate u kratkom vremenu.

namirnice za recept, pileća krila u sosu priprema
redosled i način pripreme pečenih krilaca

Kao što vidite, krila su hrskava. U ovom trenutku, možete jednostavno poslužiti krila  kakva jesu ili ih baciti u sos.

Prvo je sos od bifola, druga opcija je sok od bbk-a od meda, a treća opcija sa parmezanom od belog luka. ako priprema stvari nije ispočetka, jednostavno bacite krila u sos koji kupujete u prodavnici!

pileća krila spremljena u sosu, pileća krila u sosu priprema
pileća krila prelivena u sosu

 

Uklonite vrhove pilećih krila i razdvojite ih. Pileća krila osušite papirnim peškirom. U veću posudu bacite pileća krila sa 1 kašikom praška za pecivo i prstohvat soli i bibera. Prebacite u korpu sa fritezom i stavite ih u fritezu.
Kuvajte na 375º tokom 25 minuta. Povećajte temperaturu na 420º ili najvišu vrednost i pecite još 5 minuta ili dok kožica ne postane hrskava i smeđa. Uklonite iz friteze i odmah bacite u sos po izboru.

Dodajte sos u pečena krila

Kuvajte beli luk u maslacu, pa isključite toplotu i sipajte ga u veliku posudu za mešanje. Preostale sastojke zajedno sa krilima dodajte u činiju i posolite.

Nutritivne vrednosti

 

Prehrambene informacije – porcija po receptu: 4

Ukoliko imate još dodatnih pitanja povodom pripreme zdrave i brze ishrane, kontaktirajte me.

0 0 votes
Article Rating
0 0 votes
Article Rating
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x
en_USEnglish